Protejez ceea ce este mai important

8 ian. 2012

10 Ciudatenii inexplicabile


M-am gandit sa expun aici cateva din marile mistere evidente peste care oamenii trec pur si simplu fara sa-si lase macar privirea si sa lase o urma de indoiala in privinta a tot ceea ce ne este servit ca fiind minunat si "pur si simplu adevarul" totusi apar mereu si mereu chestii care nu isi gasesc locul in istoria servita unele dintre ele sunt efectiv incredibile prin precizia lor cat si prin marimea lor raportat la nivelul civilizatiei timpului caruia ii apartine exista si anumite obiecte al caror timp ...nu mai poate fi inteles si acceptat de o gandire conventionala
1. COMPUTERUL ANTIKYTHERA, un procesor de 2.085 de ani



macanismul antikytera sub raze X

In anul 1900, resturile unui bizar instrument mecanic au fost recuperate de pe epava unei corabii antice, esuata la cativa kilometri de insula Creta. Artefactul consta intr-un complicat sistem de roti de bronz (trei s-au pastrat pana astazi) si cadrane de sticla fixate intr-un cadru de lemn. Analiza cu raze X a relevat faptul ca instrumentul fusese creat in anul 80 i.Hr., iar reconstituirea sa i-a dezvaluit functionalitatea – aceea de veritabil „computer“ astronomic, care putea indica, in functie de ora si de zi, pozitia exacta a Soarelui, a Lunii si a tuturor planetelor din sistemul solar. Desi se stie ca grecii erau buni astronomi, nici o informatie de ordin istoric pastrata de la ei nu semnaleaza existenta unei masinarii atat de sofisticate.
 
surse:
http://misterele-terrei.blogspot.com/2009/02/mistere-inexplicabile-ale-terrei.html
http://www.antikythera-mechanism.gr/project/publications/nature-2006
http://www.xtekxray.com/applications/antikythera_images.html
http://www.nature.com/nature/journal/v444/n7119/full/444534a.html

2.Avioanele antice 
a) Avionul egiptean.

modelul curburii aripilor "pasarii"
 In anul 1898, intr-un mormant din Saqqara, Egipt, un explorator descoperea o ciudata macheta din lemn a unui obiect cu aripi. Cum la acea vreme avionul nu fusese inventat, cercetatorii au considerat artefactul drept reprezentarea unei pasari si l-au facut „uitat“ intr-un muzeu din Cairo. In 1972, arheologul Kalil Messiha a dat intamplator peste macheta si a ramas socat de formele sale aerodinamice si de curbura aripilor, identica celei a unui avion Concorde. In plus, Messiha a facut legatura intre aceasta macheta si mai multe schite ciudate descoperite tot la Saqqara, ajungand la concluzia ca egiptenii planuiau, inca din secolul al II-lea i.Hr., construirea unui obiect zburator.

macheta unui apart de zbor


b) Avioanele precolumbiene 

Principalele obiecte de cult analizate au fost două reprezentări ale unor insecte extrem de ciudate. Una data din secolul II î.H. şi venea din cultura egipteană şi cealaltă din secolul XV, şi era creaţia civilizaţiei precolumbiene.
Şocant e faptul că dincolo de distanţa temporală uriaşă dintre cele două obiecte, exista şi ruptura geografică, ce separa cele două civilizaţii. Abia în 1994, trei cercetători germani aveau să facă lumină.
Algund Eenboom, Peter Belting şi Conrad Lubbers reuşesc să construiască un aparat de zbor respectând la perfecţie proporţiile celor două figurine în formă de insecte. Marea surpriză a fost că aparatul construit la o scară de 100 la 1, faţă de original, s-a desprins uşor de la sol şi a zburat.
Mai mult decât atât, dincolo de faptul că au reuşit să demonstreze că nu era o insectă, ci prototipul unui aparat de zbor, cei trei au construit un avion în mărime naturală pe care l-au botezat “BBL”.
Reuşita lor a ridicat un mare semn de întrebare în lumea ştiinţifică. Aveau precolumbienii cunoştinţe solide în aeronautică? Acest lucru a fost confirmat, de altfel, de precizia proporţiilor “insectei”. Şi dacă într-adevăr ştiau, au reuşit ei vreodată să zboare, cu mult timp înainte ca europenii să ajungă pe continent?


Surse:
http://romaniastiri.blogspot.com/2008/03/avioanele-precolumbienilor.html
http://www.2atoms.com/weird/ancient/plane.htm
http://misterele-terrei.blogspot.com/2009/02/mistere-inexplicabile-ale-terrei.html

3. Ciocanul Londonez
Ciocanul londonez-un ciocan care nu se incadreaza in istorie

Acest ciocan din fier cu coada de lemn a fost descoperit de arheologii britanici in 1936, pe un santier arheologic de la marginea Londrei. Unealta era incastrata intr-o roca veche de 400 de milioane de ani, iar testele efectuate asupra sa au relevat faptul ca a fost faurita in urma cu 500 de milioane de ani. De mentionat ca fierul ciocanului este mult mai pur decat oricare alt fier produs prin tehnologiile moderne.
4 . Craniul de cristal -Mitchell-Hedges
Craniu de cristal-Mitchell-Hedges
Craniul a fost analizat de multi cercetatori, istorici si chiar specialisti in cristale, care nu s-au sfiit sa sustina ca obiectul isi schimba culoarea, se abureste usor, existand si momente in care in interiorul sau se pot vedea imagini cu munti si temple. De asemenea, unii dintre acestia au marturisit ca artefactul scoate sunete ciudate si poate vindeca boli. Craniul, ramas in posesia Annei Mitchell-Hedges, a fost expus in continuare. Fiica a sustinut pana la finalul vietii varianta tatalui sau, fiind convinsa de faptul ca obiectul avea puteri miraculoase. Cu o greutate de 6 kilograme, acesta parea imposibil de executat de o mana umana, mai ales ca perioada in care se presupunea ca fusese fabricat era lipsita de mijloacele necesare unei astfel de executii minutioase. In anul 1970, un studiu amanuntit a fost realizat in laboratoarele Hewlett-Packard. Concluziile cercetatorilor nu aveau sa ridice deloc valul misterios in care craniul se invelise. Din contra, incertitudinile asupra modului in care a fost creat aveau sa creasca. Cel mai curios lucru legat de acest craniu era faptul ca a fost sculptat impotriva axei cristalului. Cu o duritate de 7 pe scara Mohs, acesta era imposibil de curbat in lipsa uneltelor dure moderne facute din diamant sau rubin, necunoscute pe vremea mayasilor. O alta varianta era ca acesta fusese expus eroziunii nisipului timp de 300 de ani, insa nici aceasta nu parea sa prezinte o prea mare credibilitate.De adaugat acesta este singurul craniu de cristal cu mandibula detasabila.

Surse:
http://sursax.blogspot.com/2010/08/craniile-de-cristal-obiectele.html
http://misterele-terrei.blogspot.com/2009/02/mistere-inexplicabile-ale-terrei.html 


5.Harta lui  Piri Re’is

coasta antarcticii fara gheata
coasta americii de sud
harta europei a lui Piri Re’is
harta antarcticii fara gheata
Piri Re’is a fost un marinar turc care, in 1513, a desenat o harta a Africii, a Americilor si a Antarcticii. In 1929, cand a fost regasita, harta turcului a facut mare valva: oficial, Antarctica fusese descoperita abia in 1818. Ceea ce este si mai bizar la aceasta harta este faptul ca Piri Re’is – dupa cum dovedesc reconstituiri de ultima ora – a cartografiat fidel Antarctica asa cum arata aceasta inainte de a fi acoperita de zapada. Mai precis, in urma cu 6.000 de ani.
  
6.Desenele de la Nazca



 Desenele au fost descoperite in anul 1930, cand aviatia SUA a inaugurat doua linii comerciale care survolau pampa peruana. Se pare ca acestea au fost realizate in perioada de inflorire a civilizatiei Nazca (300 i.Hr. - 600 d.Hr). Acoperind o suprafata de 450 de kilometri patrati, desenele de la Nazca infatiseaza diverse plante si animale. Cele mai mari reprezentari ajung la 200 de metri lungime. Printre acestea, apar si unele figuri ciudate, numite de cercetatori geoglife. In vreme ce comunitatea stiintifica este rezervata in privinta utilizarii geoglifelor, unii entuziasti afirma ca ele ar fi harti astronomice sau puncte de reper pentru OZN-uri (teorie speculata si in filmul “Semne” din 2002). Indiferent la ce au folosit, desenele de la Nazca n-ar fi putut fi realizate decat printr-o coordonare venita de foarte sus, cel mai probabil din balon (care, la vremea respectiva, evident, nu era „inventat“). Vezi articolul Pietrele ica






7.Nan Madol misterioasa asezare de pe un recif de corali



Datarea cu carbon-14 arata ca orasul Nan Madol a fost construit intre anii 200 i.Hr.- 800 d.Hr. sau cel putin atunci a fost locuita , pe un recif de corali din Micronezia, din aproximativ 250 milioane de tone de blocuri bazaltice. Asezarea se intindea pe o suprafata de aproximativ 18 kilometri patrati si era formata din peste 100 de insulite artificiale unite prin viaducte. Nimeni nu poate explica felul cum au fost transportate acolo blocurile de bazalt si nici cum a fost construit orasul. Pentru ridicarea lui Nan Madol, azi ar fi nevoie de zeci de macarale gigantice. Observ construirea pe principiul diversitatii dimensiunii "granulatiei" agregatelor adica cat mai diferite marimile pietrelor cu atat mai rezistenta constructia.
 
Surse:
http://www.artehistoria.jcyl.es/civilizaciones/obras/27309.htm
http://www.taotaotasi.com/2009/02/barack-obama-visits-nan-madol.html

 8. Zidurile  Sacsayhuaman precizie incasa de secol XXI
 3 ziduri concentrice, lungi de 360 de metri si inalte de sase, au fost construite, in secolul al XVI-lea, in jurul fortaretei incase Sacsayhuaman din Cuzco, Peru. Ele au fost ridicate din imensi bolovani de calcar, cantarind aproximativ 300 de tone fiecare. Incasii nu au folosit mortar pentru a fixa bolovanii, dar acestia sunt atat de bine asezati unul peste altul, incat nu se poate strecura intre ei nici macar o lama de cutit. Cum au reusit incasii sa construiasca un asemenea ansamblu cu tehnologiile secolului al XVI-lea ramane un mister.


9. Urme imposibile
Atat arheologii, cat si paleontologii sau chiar simplii amatori, au descoperit urme de dinozauri incrustate in piatra. Astfel de urme s-au format de-a lungul milioanelor sau zecilor de milioane de ani, dupa ce uriasele animale ar fi calcat pe un sol moale care, cu timpul, s-a solidificat transformandu-se in piatra. Nimic neobisnuit pana acum cu privire la acest proces natural. Misterul apare odata cu descoperirea in mai multe site-uri arheologice a urmelor de dinozauri alaturi de... urme umane. Cel mai renumit sit este Paluxy, sit aflat in apropiere de Glen Rose, Texas, Statele Unite ale Americii. Aici, alaturi de urme vechi de aproape 100 de milioane de ani ale dinozaurilor se regasesc urme cat se poate de clare ale unui om. Controversele sunt cu atat mai aprinse cu cat, din datele pe care le detinem, este imposibil ca un om sa fi trait in perioada uriaselor reptile dinozauriene. In fapt, oamenii au aparut acum circa 200.000 de ani, pe cand ultimii dinozauri si-au dat sfarsitul in urma cu aproape 65 de milioane de ani. Si totusi, cum se pot explica astfel de urme? Ei bine, oamenii de stiinta nici nu vor sa discute posibilitatea autenticitatii unei astfel de coexistente umano-dinozauriene. Ei considera totul o farsa bine pusa la punct, si asta in ciuda faptul ca urme identice au fost descoperite si in siturile de la Antelope Spring, Nevada si Stinnet, Texas.


10.  Amfibieni vii inchisi in piatra

Pana in prezent au fost documentate peste 90 de cazuri din toata lumea, in care amfibieni vii au fost descoperiti in carcase ermetice de carbune sau piatra. In peste 40 dintre ele a fost vorba de broaste sau mormoloci. Cercetatorii care au documentat cazurile respective sustin ca batracienii erau acoperiti de mucus si capatasera o culoare alba a pielii, asta ca o reactie a privarii de lumina. Ceea ce este de-a dreptul socant este faptul ca animalele, odata intrate in contact cu aerul, au revenit la viata, chiar daca pentru scurt timp. In majoritatea cazurilor, subiectii au decedat in decurs de 24 - 72 de ore, desi exista mentiuni despre exceptii in care animalele au supravietuit pe termen nelimitat.

In mod logic, este imposibil ca un organism viu, mai ales cand implica o vertebrata, sa poata supravietui mii sau chiar milioane de ani - atat cat este nevoie pentru formarea unei roci - privat de oxigen, hrana si apa, intr-o carapace ermetica de piatra sau carbune. O posibila explicatie ar fi aceea conform careia amfibienii isi pot incetini functiile organismului atat de mult, incat sa poate supravietui luni de zile fara elementele necesare vietii. In plus, aceiasi amfibieni ar fi trebuit sa patrunda intr-un anume tip de mal, capabil sa se solidifice rapid, mai ales in contact cu o apa puternic mineralizata. Si totusi, nu toate cazurile intalnite implinesc aceste conditii. Cert este ca fenomenul este mult mai comun decat ne-am putea inchipui...


 Surse : www.Descopera.ro
http://misterele-terrei.blogspot.com/2009/02/mistere-inexplicabile-ale-terrei.html


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu